~Majlis Cukur Jambul Baby Qaira Sofea~

>> Friday, May 30, 2014

BBS068 Majlis Berendoi / Cukur Jambul Baby Nur Qaira Sofea
 Tarikh ~ 08/03/2014 
 Tempat ~ Gombak
 Tema ~ Pink + White 








berminat????? 
Jom dapatkan pakej2 menarik yg ditawarkn...... 
untuk keterangan lanjut sila hubungi di talian 019-3613630 (kak liza) whatssp 019-6664375
or email liezamorad@yahoo.com 


            P/s Sila layari FACEBOOK/PAGE : Buaian Berendoi Singgahsana

Read more...

~Majlis Cukur Jambul Baby Muhammad Khaliq~

>> Monday, May 26, 2014

BBS071 Majlis Berendoi / Cukur Jambul Baby Muhammad Khaliq
 Tarikh ~ 16/02/2014
 Tempat ~ Puncak Alam
 Tema ~ Purple + White






berminat????? 
Jom dapatkan pakej2 menarik yg ditawarkn...... 
untuk keterangan lanjut sila hubungi di talian 019-3613630 (kak liza) whatssp 019-6664375
or email liezamorad@yahoo.com 


            P/s Sila layari FACEBOOK/PAGE : Buaian Berendoi Singgahsana

Read more...

My Little Kitchen ~ Part II

>> Friday, May 23, 2014

sesaja dok belek dlm draf cz untuk sewa buaian akak buat auto publish jer....trnampak n3 yang dh berzaman ni...rasanya part I tahun lpas punya cerita.....so alang2 dh ada dlm draf tu publish jer lah yer....tu la nk sangat berpart2 kn....haha....saja jer nk sharing deco my kitchen yang x seberapa ni.....


sgt suka canister epal tu...beli kt kk deco home....masa zaman kegemilangan kk baru bkak....now dh lama x jejak kaki kt kk...harga dia pn x mahal mana....klu x salah saiz yg paling besar pun berbelas jer kot...yg kecik harus la lg murah.....kiranya mampu dimiliki oleh setiap surirumah :)


3 saiz yang berbeza....kaca dia agak berat juga la.....penutup dia tempat mengumpul habuk....segala habuk n debu suka dok celah2 tu....jd kena la rajin2 kn diri tiup habuk2 tu....hihi


dalam dia boleh isi macam2.....


 bread n cakes ~wlupn agak mahal la juga bg akak ....tp sbb suka suka suka sanggup pejam mata beli ....selagi x beli selagi tu ler dok teringat2...terkonang2...adoiii x suka la penyakit cmni....


dalam dia boleh la kita sorok apa patut....
canister atas tu x brapa suka sbb bkn kedap udara wlupn penutup dia ada getah....klu isi gula memang suka la semut2 datang...taruh kopi or teh 3 in 1 sangat sesuai....


~ rak pinggan ~


tempat letak gula n air manis2....klu kt umah akak mmng jarng buat air manis kecuali ada tetamu....time tu tuan umah pn boleh tumpang sekaki...


bakul tempat isi beras....wahhh siap beropol2 kan....hahaha...dulu time rajin semua nk beropol...klu bleh pc kt opis pn nk diropolkan....hehe...melampau sangat kn....
bakul putih atas tu tpt isi segala mcm bawang.....


atas petiais ni akak main longgok jer.....
akak jugak suka mengumpul segala mcam fridge magnet....
dulu pernah buat entry khas psal FM kat sini


koleksi tin-tin kesayangan...


tempat isi plastik.....gumpal2 cmpak dlm perut itik ni....nk guna seluk jer....tp sekarng ni klu beli brg dapur plastik nipis2 ja dia kasi...cepat koyak...buat plastik sampah pn bocor sana sini....haiyoooo
sekian tamat sudahhhhh.........

Read more...

~Anugerah Terindah~

>> Tuesday, May 20, 2014

04 Oktober 2010  ~ kehilangan insan tersayang ....akak pernah ceritakan disini , 
09 Oktober 2013 ~ hari yang amat bermakna buat akk cz menerima anugerah yang terindah ini....Allahuakbar....
Alhamdulillah....syukur padaMU ya Allah....betapa cepatnya masa berlalu....kini hampir 7 bulan bergelar seorang ibu tapi lebih selesa membahasakan diri sebagai ummi....bersyukur sangat-sangat semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan olehNYA......sesungguhnya aku akan menjaga amanah ini dengan ikhlas dan sebaik-baiknya....insyaallah

very xcited ..... comey sangat set tilam ni...
mak akak yang jahitkan....tengkiu tok ton :)

gift dari my bro n SIL
tengkiu ayah long n ummi long

sweet moment.....

jom kenal si comel akk :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cakkkkkkkkkk

haiii....assalamualaikum.....
kpd pembaca blog ummi saya......
nama saya Muhammad Ziyad Zikry.....
ni pic selepas beberapa jam saya lahir ke dunia ini.....

~Hari ke5~

~hari ke9 saya dah botak :)~

~huhu....nk g klinik cek jaundice~


~akhirnya ini yang saya dapat....tp saya kuat x nangis pon...hihi~

~1 month~

~2 month~

~ 3 month~

~4 month~

~5 month~

~6 month~

buah hati ........

pengarang jantung ummi........

kini hidup ummi x kesunyian lagi.....hadirmu penyeri hidup ini.....alhamdulillah sejak lahir ziyad tidak banyak kerenah...tidak pernah menyusahkan ummi.....sangat senang dijaga dan jarang menangis tanpa sebab...moga Allah bagi ummi kekuatan n kesabaran dalam mendidik dan membesarkan anak ummi ini.......harapan ummi semoga muhammad ziyad zikry mejadi anak yang soleh dan penyejuk hati ummi...amin

Read more...

~Majlis Cukur Jambul Baby Que Fahrin Ramadhan~

>> Monday, May 19, 2014

BBS070 Majlis Berendoi / Cukur Jambul Baby Que Fahrin Ramadhan
 Tarikh ~ 01/02/2014 
 Tempat ~ Puncak Saujana Kajang
 Tema ~ White + Blue 








berminat????? 
Jom dapatkan pakej2 menarik yg ditawarkn...... 
untuk keterangan lanjut sila hubungi di talian 019-3613630 (kak liza) whatssp 019-6664375
or email liezamorad@yahoo.com 


            P/s Sila layari FACEBOOK/PAGE : Buaian Berendoi Singgahsana

Read more...

~Majlis Cukur Jambul Baby Muhammad Ziyad Zikry~

>> Friday, May 16, 2014

BBS069 Majlis Berendoi / Cukur Jambul Baby Muhammad Ziyad
 Tarikh ~ 28/12/2013 
 Tempat ~ Taman Melawati
 Tema ~ White + Blue 







berminat????? 
Jom dapatkan pakej2 menarik yg ditawarkn...... 
untuk keterangan lanjut sila hubungi di talian 019-3613630 (kak liza) whatssp 019-6664375
or email liezamorad@yahoo.com 


            P/s Sila layari FACEBOOK/PAGE : Buaian Berendoi Singgahsana

Read more...

Welcome