My Little Kitchen ~ Part II

>> Friday, May 23, 2014

sesaja dok belek dlm draf cz untuk sewa buaian akak buat auto publish jer....trnampak n3 yang dh berzaman ni...rasanya part I tahun lpas punya cerita.....so alang2 dh ada dlm draf tu publish jer lah yer....tu la nk sangat berpart2 kn....haha....saja jer nk sharing deco my kitchen yang x seberapa ni.....


sgt suka canister epal tu...beli kt kk deco home....masa zaman kegemilangan kk baru bkak....now dh lama x jejak kaki kt kk...harga dia pn x mahal mana....klu x salah saiz yg paling besar pun berbelas jer kot...yg kecik harus la lg murah.....kiranya mampu dimiliki oleh setiap surirumah :)


3 saiz yang berbeza....kaca dia agak berat juga la.....penutup dia tempat mengumpul habuk....segala habuk n debu suka dok celah2 tu....jd kena la rajin2 kn diri tiup habuk2 tu....hihi


dalam dia boleh isi macam2.....


 bread n cakes ~wlupn agak mahal la juga bg akak ....tp sbb suka suka suka sanggup pejam mata beli ....selagi x beli selagi tu ler dok teringat2...terkonang2...adoiii x suka la penyakit cmni....


dalam dia boleh la kita sorok apa patut....
canister atas tu x brapa suka sbb bkn kedap udara wlupn penutup dia ada getah....klu isi gula memang suka la semut2 datang...taruh kopi or teh 3 in 1 sangat sesuai....


~ rak pinggan ~


tempat letak gula n air manis2....klu kt umah akak mmng jarng buat air manis kecuali ada tetamu....time tu tuan umah pn boleh tumpang sekaki...


bakul tempat isi beras....wahhh siap beropol2 kan....hahaha...dulu time rajin semua nk beropol...klu bleh pc kt opis pn nk diropolkan....hehe...melampau sangat kn....
bakul putih atas tu tpt isi segala mcm bawang.....


atas petiais ni akak main longgok jer.....
akak jugak suka mengumpul segala mcam fridge magnet....
dulu pernah buat entry khas psal FM kat sini


koleksi tin-tin kesayangan...


tempat isi plastik.....gumpal2 cmpak dlm perut itik ni....nk guna seluk jer....tp sekarng ni klu beli brg dapur plastik nipis2 ja dia kasi...cepat koyak...buat plastik sampah pn bocor sana sini....haiyoooo
sekian tamat sudahhhhh.........

0 comments:

Post a Comment

Welcome