sports day little caliphs

>> Friday, May 20, 2016


30hb april 2016 - sports day tadika ziyad
sbb ni pengalaman pertama bagi ziyad so ummi sangat excited....
anak relax ja sbb apa tu sukan pn ntah paham tidak....hahaha
ye lah baru 2tahun 6 bln kan...
x kisah la janji anak ummi happy dan pandai berkawan :)

dlm2 excited tu berdebar juga takut nanti ziyad nmpak ummi ada situ terus satu apa pn x nak
mesti la nk berkepit ja....sebelum tu ada tanya teacher dia ok tak time training sports...
teacher kata ok dia nk buat la jugak, sbb ada yg tak nak main pn ada

 seperti yang ummi jangkakan bila sampai kat kompleks sukan wangsa maju 
muka ziyad dh cuak dah tengok orang ramai,
ummi bawa g daftar semua dulu pastu hantar dia dkt teacher
 mula buat drama sedih dah,ummi pujuk pn tak jalan
adehhhh.....dok berpaut kat kaki ummi ja

ummi terpaksa bg juga dekat teacher n terus menonong cari tempat yang agak trsorok sikit
hahaha....haru sungguh....masa tingal tu memang melalak la ziyad
 tapi sekejab ja sbb teacher bawa bg pakai topi la apa kn terus diam
tapi mata melilau jugak cari ummi...

nasib ummi bawa acik farhana (adik ummi) untuk tolong ambik gambar....
tp siap2 pesan dekat acik ambik gambar jangan sampai ziyad nampak
klu nampak  dah tau dah mesti melalak punya....
jenuh la acik dia cari pot yang terlindung utk ambik gambar


ni masa pembukaaan....ada perbarisan
hihihi...agaknya rimas kot kawan pegang bahu dia

ziyad masuk rumah biru


nampak!!!
tangan masuk dalam mulut....takut leteww.. tgok orgramai
dengan bunyi muzik la apa semua...geram ummi tgok, rasa nk ja p tarik tgn tu 


ewahhhhhh sempat lagi tangan letak belakang
ummi perati ja dia .....
sat sat dia cekak pingang
time ni game nak setat dah

                                                               
                                                                 go ziyad go


alamak angkat dengan bakul2 sekali
hahaha hentam la labuuuu


ok dah selesai game utk 3y
beratur nk g ambik hadiah pulak




hollohhhh hollohhhhh
masa ni dia dah nampak muka ummi dah 
sbb ummi ke depan nk tgok dia ambik hadiah
tgok jer muka ummi, terus huwwaaaaaa
sedih sangat lettewww


lepas ambik hadiah terus mai terpa suh ummi dukung
meramu ayaq mata


ummi ajak posing pn dah tamau dah
risau takut ummi hilang lagi


tengok tok ton pn datang nk bagi sokongan moral 
tp semua kena menyorok
hahaha


wlpn ziyad dapat tpt ke3
dan berjaya mendapat medal gangsa shj
tp ummi tetap bangga
sbb dalam takut2 pn ziyad berani mencuba
nak juga masuk pertandingan

syabas bettehhh!!



(kesian sampai merah hidung n mata menangis tadi)

buah hati pengarang jantung ummi
setiap hari ada ja keletah dia yang mencuit hati
alhamdulillah dah pandai baca doa makan, surah al fatihah
niat sembahyang. wlpn bacaan tungang langgang tp bunyi tu ada....
ummi paham apa yang dibaca :)
abc dan alif ba ta pn pandai tp beterabur laaaa
x pa nanti lama2 mesti lancar




0 comments:

Post a Comment

Welcome