minggu kedua ramadhan akak try buat kuih cara
dah lama tak buat
sampai tak ingat kat rumah ada acuan ke tidak
sekali kemas-kemas dapur jumpa acuan
sampai ada dua pulak tu acuan yang sama
hahaha beli jer buatnya tidak
1 1/4 cawan tepung gandum
dah lama tak buat
sampai tak ingat kat rumah ada acuan ke tidak
sekali kemas-kemas dapur jumpa acuan
sampai ada dua pulak tu acuan yang sama
hahaha beli jer buatnya tidak
1 1/4 cawan tepung gandum
1 cawan air daun pandan
1 cawan santan
1 biji telur
sedikit pewarna
secubit garam
gula pasir untuk inti
akak ikut resepi kat atas tu
cuma air daun pandan tu akak gantikan dengan perisa pandan
dan bancuh guna air biasa jer
minyak untuk sapu kat acuan
akak guna daun pandan untuk sapu
lepas dah sapu minyak
tuangkan tepung yang dibancuh ke dalam acuan
pastu masukkan sedikit gula kat tengah-tengah
kemudian tutup
kuih cara ni sekejab jer dah masak
rupa tak cantik sangat
sebab acuan akak berbunga-bunga
maybe kalau yang licin senang sikit kot nak kuarkan
lagipun acuan dah lama tak guna
mula-mula tu agak payah juga nk kuarkan dari sarang
bila dah lama-lama baru ok
eemmm rasa dia boleh tahan
sedap :)
sebab acuan akak berbunga-bunga
maybe kalau yang licin senang sikit kot nak kuarkan
lagipun acuan dah lama tak guna
mula-mula tu agak payah juga nk kuarkan dari sarang
bila dah lama-lama baru ok
eemmm rasa dia boleh tahan
sedap :)
No comments:
Post a Comment