~My Hero~

>> Friday, April 22, 2016

Salam jumaat
Dah besar dah hero ummi ni
bln 10 ni ziyad dah masuk 3 thun dah
sekejabnya masa berlalu
rasa cam baru je buat cukur jambul
dh nk masuk sekolah dah...hihi

penghujung 2015 ari tu dh nekad nk htr ziyad masuk taska/nurseri 
 sebelum ni memang akak jaga sendiri
so gigih la dok cari taska or nurseri
bila fikir balik hantar nurseri pn dah 300-400
lebih baik hantar tadika kn....
tp kebanyakan tadika x terima 3 tahun

akhirnya cari punya cari
 ada juga yang terima 3 years
tu pn dah last minit register
huhu...boleh tahan bayaran utk pendaftaran 
gigil tgn jugak la nk membayarnya....haha
ok la lagipn dekat dgn rumah...x smpai 5min pn
hari pertama hantar tadika....
adehhh macam2 perasaan datang
 sebelum ni x pernah berenggang
 tiba2 kena tinggal dgn org yang dia x kenai plak
meraung la mula2 tu
seminggu dua jugak la buat perangai
alhamdulillah lpas tu ok dah
dah dapat menyesuaikan diri dgn keadaan
redhooo :)
 holohholohhhhhhh.....
manja ummi ni.....ummi ajak mandi termenung plak dia....
mandi pn belum dah sarung kopiah......:)
 duduk kat pintu bilik sementara tunggu ummi siap....
anja angat niiiiii.......
 ok i'm ready to school.......
 muka ada senyummmmm 
bila depan school terus jadi muka cebik....huhuhu
bertabahlah duhai hati.....:)
ni pic minggu pertama sekolah
masa dalam keta jer nangis....bila dah turun ok dah....
cuma hari pertama jer meraung ummi tinggal dia...
lpas tu hokay dah
dah boleh terima kenyataan :)

cuma 

yang ni agak sukar nak terima kenyataan 




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.










Harap badan ja sado.....






.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.







Tp hati tisu







-


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-











cakkkkkkkkkkkk

uuwwwaaaaaaaaaaa










haha....sedih sangat ni
keluar dr pagar skool masuk keta terus bejurai2 airmata jatuh
x sanggup tengok ziyad meronta2 nk ikut ummi balik
ziyad siap goncang grill tadika lagi
hai anak hai anak



Alhamdulillah hari ke2 dh x meraung dah...cuma merengek2 ja....
Ummi pn boleh pergi dgn senang hati dah....


semoga ziyad menjadi seorang anak yang soleh penyejuk hati ummi.....aminnnn


Read more...

~susun atur~

>> Wednesday, April 20, 2016

dah lama rasanya x ada mood nak deco2 nih....
maybe faktor usia kot...:(
nak shoping2 brg deco lagi la....huhu
dah bertahun kot x pergi kedai deco2 ni...
klu dulu...eemm pantang lalu....
harus menyinggah....
x beli pn x pa....janji dapat terapi mata....haha

wlu apapn....rumah tetap juga kena kemas kn....
cuma kita guna pakai apa yang ada jer lah...
janji sedap mata memandang
bila balik rasa tenang jer :)

bulan lepas rasa cam dah boring tgok barang yang sama jer....
so mari kita ubah susun atur barang2....
al maklum la umah besau nauuu...
alih2 situ jugak....hihi
 sebelum

tv kat depan pintu masuk....
so dari dapur pn boleh tinjau....
sofa tu mmng x boleh ubah dah...

 selepas

tpt tv letak set kosi jati anggur pulak.....
 sebelum

set kosi jati dok ruang tengah ni....

selepas

letak tv kat ruang tengah pulak....
tapi agak kekok jugak la mula2
pastu dari dapur pn x boleh nmpak....
cuma dengar sora jer....
mcam la dapur jauh sangat
padahal lompat selangkah ja pn 




Read more...

photoshoot

>> Friday, April 15, 2016


Salam satu malaysia.........
mimpi apa ni tetiba update....hihi
x da apa pn saja la 
kebetulan teringat kt blog ala ala 
hidup segan mati x mau ni....
tgok kt draf plak ada yg belum publish
so teruskn lah perjuangan yg belum selesai ini :)

time photoshoot ni my son dlm sethun lebih camtu
now dah 2 tahun 6 bulan
cepat kan masa berlalu

jom layan pic si kecik ni.....





takan dia jer...ummi pn nk jugak tumpang sekaki.....:)

P/s - photoshoot ni utk syok sendiri n untuk kenangan jer bkn ada tujuan trtentu.

Read more...

Welcome